För någon vecka sedan la jag ut en bild på mig själv och de ringar jag bär varje dag. Det är två stycken som jag har på höger ringfinger. Den ena är i vitt guld och är prydd med 10 diamanter 0,03 karat och ordet TACKSAM. Den andra är i silver och där står mina barns namn i mycket små gemena bokstäver, runt runt flera gånger, som en dekorerad bård mitt på ringen. Utan dessa känner jag mig naken.
 
Här är mina namnringar:
Mina för evigt...
 
 
Jag var gift tidigare och hade då en ring i rött guld med 5 diamanter som en alliansring, en som var modern då, för 15 år sedan. Den guldsmed jag brukar anlita för mer utmanande uppdrag tillverkade den till mig på det sätt jag ville ha den och jag älskade den. När jag gifter mig igen tänker jag mig något helt annat. Det blir nog vitt guld eller blandat vitt och rött, det är verkligen snyggt tycker jag. Och så vill jag att det ska stå något inuti som bara han och jag vet. Inte bara namn och datum utan något mer personligt och romantiskt. Ska bara bli friad till först, hihi!! :D
 
I alla fall, om du är på jakt efter en snygg ring, oavsett du ska förlova dig eller gifta dig, vill ha dina barns namn runt din finger varje dag eller kanske en påminnelse om något som känns viktigt för dig, har jag allt du behöver. Jag erbjuder Förlovningsringar, vigselringar, namnringar och budskapsringar.

Som på alla mina smycken väljer du texten på namnringarna själv. Har du flera barn kan du välja flera ringar med namn; en ring för varje barn, en så kallad  Ringfamilj, eller Triss i namnringar. Jag kan hjälpa dig se till att ringen till den du älskar är genuin och unik. Det är du som väljer resten.  

Diamanter?

Om du vill ha diamanter eller andra ädelstenar på ringen, kanske en rosa safir eller en ljusblå diamant, går det bra. Valet är ditt. Att ha en liten diamant som "pricken" över bokstaven "i" är ett annat populärt alternativ. De diamanter jag erbjuder har klarhetsskalan W.SI.

Hur du mäter storlek till din ring

Mät med linjal noggrant den inre diametern på en ring som passar, eller gå till din lokala smyckeaffär och be att få låna ett ringmått. Det är möjligt med text både på utsidan, insidan och kortsidan. För text på kortsidan krävs en ringtjocklek på 2mm, vilket du väljer för respektive namnring.

Historian bakom förlovningsringar & vigselringar

Historien kring vigselringar går ända bak till romartiden då det främst var kvinnan som fick en ring av mannen. Idag bär både mannen och kvinnan vigselring. Ringen är ett bevis på den trohetsed man ger varandra som äkta makar vid vigseln. I Sverige bärs vigselringen på den vänstra handens ringfinger. Seden kommer ursprungligen av att man i antikens Egypten ansåg att det gick en ven från detta finger direkt till hjärtat, som ansågs vara själens ursprung.

“Hjärtat, själens ursprung”. Smaka på den. Är det inte fantastiskt vackert?!

Här kommer ett urval av mina ringar, hoppas du gillar dem!

Kram
Amanda Egilson
NAMNSMYCKEN.COM
 
En silverring eller namnring med guldhjärta i 14 karat guld är snyggt också, här ser du MAJA. Det ser ut som att texten är i guld också, men det är bara ljuset som spelar oss ett spratt.
Här är ett exempel på hur det kan se ut med en liten diamant som pricken över bokstaven i. Pricken över i namnring är en populär ring.
 
Dessa ringar i vitt guld och rött guld är verkligen hur snygga som helst. Här har Klara valt sitt och sambons namn på den ena och sina barn på den andra. Kombon är urläcker!
 
Den här kombon, Triss i namnringar där de tre personer Hon älskar mest får pryda varsin ring, fick väldigt mycket positiv respons när jag la ut dem på facebook förra veckan. Och jag förstår varför. To die for!
Om man vill vara lite hemlig kan man välja årtalen på sina loved ones med romerska siffror. Läckert!