Vad är namnsmycken? Och vem är Amanda Egilson?
Jag har alltid älskat att skapa. Pärlplattor, sandslott och färgglada plastarmband på dagis på 70-talet och så vackra gratulationskort, scrapbooking, pärlsmycken och drejade alster på senare dagar. När mina döttrar var yngre, pysslade vi snygga tändsticksaskar och återvunna konservburkar som vi fyller med oanvända stearinljus som barnen fick ge bort till sina far- och morföräldrar i julklapp.
 
Jag älskar fortfarande att pyssla. Att skapa. Det var bara en tidsfråga innan jag tog mitt stora intresse och gjorde mig ett namn inom smyckebranschen. Jag döpte företaget till Namnsmycken.com och jag har aldrig ångrat mig. Trots att jag fick höra att man inte kan leva på att pyssla. Tji fick dom, tvivlarna!
 
 
Mitt första namnarmband

Sedan 2006 har jag designat och tillverkat personliga namnsmycken och andra smycken med namn eller personliga budskap. Första smycket gjorde jag på en spontan helgkurs i silversmide på Folkuniversitetet där jag tillverkade ett länkat namnarmband med två små namnbrickor, på vilka jag hamrade in mina barns namn. Jag tänkte det skulle vara ett mysigt, snyggt och personligt sätt att bära dem med sig och ha dem nära även på dagtid för att slippa sakna dem.

Ur det växte en affärsidé. Att bära med sig det bästa man har vart man än går. Företagsnamnet och domännamnet var både enkla, självklara och framförallt lediga! Namnsmycken.com var ett faktum och blev en succé! Jag var i princip helt ensam på marknaden med namnhalsband och namnarmband det första halvåret, det var ju inte som hört talas om namnsmycken tidigare, det hade ju inte funnits innan.

By hand and heart

Dagligen beskriver mina kunder känslan i att kunna bära med sig sina nära och kära och hur roligt det är att få ge bort något så personlig och unikt till någon man älskar. Personligen tycker jag att det optimala smycket till någon man älskar ska vara genuint, unikt och handgjort. Ett namnsmycke i äkta silver med mycket själ och hjärta, där budskapet är hamrat för hand bokstav för bokstav, långt ifrån gravyrmaskiner och andra moderna hjälpmedel, det är kärlek för mig.

 
Alla namnsmycken görs på beställning

Budskapet är valt av dig, det kan vara några vackra ord, dina barns namn eller något som bara ni två känner till. T ex att par snygga manschettknappar med namn eller ett stilrent namnhalsband? Förslag på budskap, förutom de självklara barnnamnen, kan vara ”värdefull”, ”I varje ögonblick”, ”Amor vincit omnia”, ”Älskade syster”, ”finaste”, ”jag älskar dig”, ”idag, i morgon, för evigt”… Du kanske föredrar ett namnsmycke i guld, där varje bricka pryds av det vackraste du har; dina barns namn. Allt är möjligt, bara vår egen fantasi skulle möjligtvis kunna sätta gränserna.

Tanken är att det ska finnas något för var och en, oavsett om man söker ett fint dopsmycke, ett stilrent namnhalsband eller ett namnhalsband för honom. Smyckena är tillverkade för hand i äkta silver och guld, i rena enkla former, klassiska, tidlösa och stilrena.

Jag är så tacksam att dagligen få arbeta med det jag älskar!

Tack!
Amanda Egilson
www.namnsmycken.com

Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
halsband med namn, namnhalsband, namnsmycken, smycken med namn,