Diabetesgalan 14 november
 
Heja Peter Jihde! Peter, som bland annat känns igen från TV4:s "Nyhetsmorgon", drabbades av typ 1-diabetes 2012. Nu lånas han ut av TV4 för att leda Sveriges första diabetesgala på Grand Hotel, en ny insamlingsgala för forskning kring diabetes, i TV3 den 14 november.
 
– Jag hoppas att de ska få en fin kväll, i form att det kommer att bli en jäkligt bra tv-gala med folk som har diabetes, som visar att man kan vara både artist, musiker eller något annat, trots att man har sjukdomen. Och att de känner någon form av samhörighet, säger han. Länk till hela artikeln längre ner i inlägget.
 
 
Kollektionen diabetessmycken i äkta silver
 
För några år sedan fick jag ett mail från en mamma vars son nyligen fått diagnosen diabetes typ 1. Hon önskade ett snyggt armband som han skulle ha på sig om något skulle hända honom på vägen. Ett budskap till hans medmänniskor med texten DIABETES och så telefonnumret till henne själv.
 
Det var tvunget att vara snyggt för annars skulle sonen 8 år vägra ha det på sig. För mig blev det startskottet för en kollektion med diabetessmycken till dem som vill göra sin sjukdom lite vackrare och ge omgivningen en extra chans att hjälpa till om något oförutsett skulle hända.
 
Diabetesarmband i äkta silver
 
Här är några bilder på mina fina diabeteshalsband och diabetesarmband i äkta silver. Självklart handgjorda med den text du önskar. Det första armbandet med läderrrem är nog det mest beställda. Det kostar 990kr oavsett hur mycket text du vill ha dpå det. Texten är såklart bereonde på hur mycket det faktiskt får plats på själva namnbrickan.
 
 
Ett väldigt omtyckt armband med diabetesbudskap är detta med infinitysymbolen och sötvattenpärlor.
 
 
 
Här är några diabeteshalsband:
 
 
 

Epilepsi-smycken, Pacemaker och Narkolepsi

Du kan självklart välja en helt annan text; tex Epilepsi, Pacemaker, Narkolepsi eller Blodgivare. Och du kan även välja vilket annat smycke som helst i mitt sortiment, för att göra ditt smycke så personligt som möjligt. Här är t ex ett armband med Epilepsi-symbolen. Epilepsiarmbandet kostar 990kr.
 
 
 
 
Kändisar med diabetes
 
Idag är det många kändisar som öppet visar sin diabetes, tex Molly Sandén, Peter Jihde, Martin Svensson, Klara Söderberg (First Aid Kit) och Carl Jan Granqvist, Halle Berry, Jay Cutler, Bret Michaels, Nick Jonas, Randy Jackson, Johnny Cash mfl mfl.
 
Läs mer om diabetes
 
Jag följer två personer som vet allt om diabetes. Det är Josefine på Prinsessans Dagbok (på instagram och blogg) där 2 av 3 barn har diabetes 1. Hon har också en youtubekanal; Diabetesmamman. Jag följer också Diabetesmannen, på instagram, blogg och facebook.
 
Kontakta mig om du har speciella önskemål på diabetessmycken eller liknande smycken.
 
Läs hela artikeln om Peter Jihde på Diabetesgalan ==>
 
Amanda Egilson
mail: amanda@namnsmycken.com
0766-456444
 
instagram: @namnsmyckencom
 
 
 
 
Spara
Spara
Spara
diabetes smycken, diabetesgalan, diabetessmycken,